diumenge, 11 de desembre del 2011

Hauríem de llegir, llegir i llegir...

La setmana passada vam passar a classe les proves ACL. Unes proves de comprensió lectora que es passen cada curs i que són una eina més (no l'única ni la millor)  per valorar el nivell de comprensió lectora dels nostres alumnes. Entenen el que llegeixen??
Dels resultats d'aquestes proves s'extreu que la majoria no ho enten!!! Aquí teniu els resultats ordenats de millor a pitjor: 
9,6,6,5,5,5,4,4,4,4,4,3,3,3,3,3,3,3,3,2,2 ... i sí, es valorava de l'1 al 10. 
Veis que només 6 fiets/es de 5èB aproven, i que dels que aproven la majoria són molt justets. 
Aquests resultats ens han de servir per seguir amb la feina de lectura que feim a l'escola, evidentment repensat-la perquè els resultats no són bons, i per veure també que a casa s'ha de llegir molt més. 
Les altres proves que hem anat fent aquest trimestre també donen resultats molt baixos, no faig aquest comentari només per una prova puntual. Tenim una feinada!! 


Cercant per internet he trobat aquest petit comentari sobre la lectura:
http://www.fundaciobromera.org/Activitats/Alzira/NADAL07/1_beneficis.htm

Amb aquest comentari hi afegeixen la recomanació d'un llibre, jo no l'he tingut a les mans, no puc dir si val la pena o no però el pos per si a colcú li interessa. 
Els pares i les mares trobaran en el llibre Llegir per a créixer. Guia pràctica per a fer fills lectors estratègies senzilles i pràctiques per a fomentar l’hàbit lector en família

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada